Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

6 съвета за уютна есенна спалня

A A A


Спалнята е едно от най-важните помещения в дома. Тук прекарваме една трета от времето си и събираме енергия за останалата част от денонощието. Затова и е важно да се чувстваме удобно в нея. С настъпването на есента все по-често ни се иска да се излежаваме сгушени под топлите завивки. А за да ни е напълно комфортно, трябва да обърнем внимание на обзавеждането на помещението.

1. Добър матрак

Най-важното, за да се чувствате уютно в спалнята си, е удобният матрак. Инвестирайте в качествен модел, за да спите спокойно години наред. А за да го предпазите от деформиране от тежестта на тялото ви, бихте могли периодично да го обръщате.

2. Красива рамка на леглото

Рамката на леглото предпазва главата ви от студената и твърда стена, служи ви за удобна облегалка, а и съхранява чистотата на самата стена. Ако се спрете на дървена, тя ще внася топлота и стил в помещението, а и по-бавно би се износила. Тапицираният вариант е по-мек и удобен, но по-скоро ще придобие захабен вид. При всички случаи се спрете на топли нюанси.

3. Шалте и чаршафи в меки цветове

Шалтето играе основна роля в интериора на спалнята. Същевременно е и лесно за сменяне според вашето настроение и сезона. Изберете топли пастелни цветове – прасковено, розово, бледо жълто, бежово и т.н. Те ще ви помагат да се отпускате преди сън. Най-добрият цвят за чаршафите е бялото. То носи усещане за лукс и чистота.

4. Топъл под

Ледено студените плочки на пода определено биха ви действали разсънващо сутрин, но като цяло не са никак добра идея. Дървеният паркет с голям мек килим е перфектният вариант. Ламинат и малко килимче на част от пода са други подходящи опции. Комбинирайте вариантите според вкуса си, заложете на топли есенни цветове и ще се сдобиете с уют и топлина.

5. Приглушена светлина

Ярката светлина дразни очите, прави ни неспокойни, разсънва ни. Затова и по-подходящият вариант за спалнята са по-слабите крушки и по-притъпяващите светлината полилеи. Сложете и плътни пердета и/или щори на прозорците, за да успявате да се наспивате пълноценно в почивните дни.

6. Не на технологиите!

Спалнята е място за отмора – както физически, така и психически. А дисплеите на телефони, компютри, телевизори излъчват светлина, която не ни позволява да си почиваме дори когато гледаме любимия си филм например. Също така пречат и на съня ни. Прекрасна идея е да замените телевизора с рафт за книги.

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.