Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

6 интериорни съвета за коридора вкъщи

A A A

Чрез коридора отиваме от една стая в друга, но често забравяме да го броим като помещение в жилището. Съответно и не обръщаме голямо внимание на интериора му. Но всъщност именно той създава първото впечатление у гостите, защото попадат там още от вратата. Освен това защо да се лишаваме от уюта и очарованието, които би могло да ни носи и това помещение, когато минаваме през него?

Когато се замислят за декорацията на коридора си, повечето хора, най-напред, се сещат за картини. Но само си представете един дълъг коридор без нищо друго освен някой и друг пейзаж в рамка по иначе голите стени? Същото се отнася и за снимки, портрети, реплики на известни творци. Всичко това би могло да е прекрасно, но холът или спалнята са по-подходящи в тези случаи. Тъй като през коридора минавате транзитно, най-добре е да използвате такива елементи за дизайна му, които наистина биха привличали погледа ви или биха ви били от полза.

1. Огледало

Огледалото е основен елемент в почти всеки коридор. Често то се оказва последното, което поглеждате, преди да излезете от вкъщи, и първото, щом се приберете. Затова и трябва да е разположено близо до входната врата. Освен това чрез огледалото внасяте допълнително количество светлина в иначе мрачното пространство без прозорци.

2. Масичка/етажерки

Ако прецените, че разполагате с достатъчно пространство за масичка, най-подходящо е мястото под/до огледалото. В никакъв случай не избирайте шкаф с чекмеджета, защото съществува опасност да ги запълните с дрънкулки, които не използвате. Върху самата маса можете да поставите парфюм, четка за коса, слънчеви очила и други наистина полезни вещи. Същото се отнася и за полиците, ако се спрете на такива. Някога подобни маси/етажерки се използваха и за домашния телефон, защото така звънът му достигаше до всички стаи. Днес можете да го замените с радио, което да озвучава с мелодия дома ви.

3. Портманто

Перфектният начин да комбинирате масата и огледалото е портмантото. Освен това се сдобивате със закачалки, шкаф за обувките и място за сядане. То придава един по-завършен вид на цялостното помещение, но изисква и повече място.

4. Декоративни елементи

Винаги когато говорим за интериора на дадено помещение в дома, достигаме и до декоративните елементи. Те създават уют, живот, позитивизъм. Дали ще е някоя нетипична лампа, голяма ваза или декоративна фигура на любимото ви животно, зависи само и единствено от вашите предпочитания.

5. Подът

Килимът е малко нетипичен елемент в съвременния коридор. В наши дни модата за коридора е непокритият с нищо теракот. Но един ненатрапчив килим, който покрива само част от пода, би допринесъл за уюта и индивидуалността на помещението. А замисляли ли сте се за цветен паркет? Веселото настроение винаги ще е налице.

6. Картини и снимки

Коридор, в който единственото нещо са обувки, якета и някоя картина, няма как да се нарече оригинален. Но ако изображенията в рамки са допълнение към всичко останало, то те са в състояние да създадат уникален почерк на помещението. Представете си огледало на едната стена и оглеждащи се в него семейни снимки на срещуположната. Веднага ще се заразите от усмивките в рамки.

 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.