Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

5 съвета за ваканция без притеснения за временно необитавания дом

A A A

Когато настъпи време за дългоочакваната лятна отпуска, човек бленува да забрави всички тревоги и да се отдаде на заслужена почивка. За жалост, е изключително трудно да се отърсим от притеснението за безнадзорно оставения дом. Дали всички прозорци са добре затворени? Дали спряхме газта? Подобни мисли само ни затормозяват, но как да ги прогоним? Предлагаме ви 5 съвета, чрез които да си осигурите поне малко спокойствие.

1. Действайте съзнателно

Причината да се съмняваме дали сме заключили вратата, или спрели ютията е, че вършим всички тези действия механично. Не влагаме никаква мисъл и затова после не сме сигурни случили ли са се. Както се казва, паметта ни „изневерява“. За да се предпазим от това, трябва да осмисляме всяко свое действие. Ако е необходимо, дори да изричаме на глас, че затваряме прозореца например.

2. Не оставяйте пълна пощенска кутия

В колкото и дигитална ера да живеем, реалните пощенските кутии продължават да се пълнят. Все по-рядко в тях попадат писма с мили думи от приятел, но и сметките за тока, брошурите от кварталния супермаркет и менютата от ресторанти са достатъчни, за да ги напълнят. Ако отсъствате за седмица, при завръщането си ще откриете преливаща кутия. А именно подобни знаци за отсъствие чакат крадците, за да се възползват от празния ви дом. В случая най-добрият вариант е да помолите някой съсед или живеещ наблизо приятел да събира и вашата поща.

3. Почистете

След като се приберем от дълъг път, най-малкото, с което ни се занимава, е чистенето. А и чувството да се завърнем в приветливо и подредено жилище е прекрасно. Затова си осигурете този миг спокойствие, като изчистите предварително. Преди пътуване настроението ни е по-приповдигнато и ведро и дори пускането на прахосмукачка не е в състояние да го помрачи. Не пропускайте и да изхвърлите храната от хладилника, за да не загние и когато се приберете, от вратата да ви посрещне неприятна миризма.

4. Спрете водата

Само трябва повод и законът на Мърфи се проявява с пълна сила. Затова дори и никога да не сте имали проблем с тръбопровода, точно когато заминете на почивка, може да се появи теч. А ако водата нахълта в дома ви, не само сметката ви ще пострада, но и повечето от мебелите в жилището. За да си спестите притеснението от подобно стечение на събитията, бихте могли просто да спрете водата, преди да заминете.

5. Помощ от приятел

Докато пощата ви би могъл да събира и някой съсед, то човек, на когото бихте поверили ключ от дома си, ще ви спаси от всяка тревога. Най-сигурният начин да избегнете лошите обрати или поне да се справите с евентуално възникналите проблеми навреме, е като помолите приятел да хвърля по едно око на жилището ви. По този начин няма да изглежда безлюдно и е по-малко вероятно да стане мишена на крадци. А ако чешмата прокапе, ще има кой да реагира достатъчно бързо, за да не се наводни целият ви дом.

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.