Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

5 начина да обзаведете жилището си икономично

A A A

1. Снабдете се с най-необходимото

Най-важното е да не се втурвате да пазарувате като луди. Изгответе си ясен план от какво наистина се нуждаете и какъв бюджет сте в състояние да отделите, за да го купите. Пресметнете с колко пари разполагате в момента и каква част от бъдещите ви доходи ще могат да отидат за мебели. Следващият ви списък трябва да е с най-необходимите интериорни елементи – легло, матрак, завивки, възглавници, кърпи, маса, столове, кухненска печка, хладилник. Декорацията оставете за най-накрая.

В началото бихте могли да се лишите от холна гарнитура и телевизор например. Замислете се дали предпочитате да имате всичко веднага, но да не е перфектно, или да отложите някои неща и да ги подберете, когато можете да си позволите по-добро качество. Междувременно бихте могли да използвате подръчни материали като например ниска дървена стълба, останала от ремонтните дейности, вместо нощно шкафче.

2. Качествени, но евтини мебели

Макар и да звучи оксиморонно, мебели с добро качество, но на ниски цени има. Следете промоциите и разпродажбите в големите мебелни вериги. Това е най-сигурният начин да попаднете на изгодна оферта. Но няма как да сте сигурни, че скоро ще намалят именно това, от което се нуждаете в момента. Друг вариант са магазините за преоценени стоки. Аутлети има не само за дрехи, но и за мебели. Съществуват и фирми, които внасят интериорни артикули с дефекти от утвърдени чуждестранни производители и ги продават на привлекателни за нашия пазар цени. Не се притеснявайте за несъвършенствата, те често са почни незабележими.

3. Мебели втора ръка

Все по-модерно става да живеем екологично, а използването на стари мебели за новия дом е сред топ тенденциите. По този начин рециклирате, помагате за опазването на планетата, а и на банковата си сметка. Така лесно бихте могли да се включите и в друго актуално течение – обзавеждането във винтидж стил. Мебели втора ръка бихте могли да закупите от множеството уеб сайтове с това предназначение. Друг вариант са Фейсбук групите, в които хората продават и/или търсят стара покъщнина.

4. Реставрация на мебели

Скоро влизали ли сте в мазето или тавана на баба и дядо? Вероятно там се крият немалко съкровища, които ви очакват, покрити с прах. Отличителна черта на много българи е нежеланието да изхвърлят. Затова и вече подменените стари мебели обикновено се пазят „на склад“. А това е добре дошло за вас. С малко въображение, лак, боя и приятелска ръка бихте могли да вдъхнете живот на захвърлените столове, маси, дивани.

5. Рециклиране

Ето, че дойде ред и на декорацията. Стъклени бутилки, консерви, найлонови торбички, картонени кутии – вместо да ги изхвърляте и да замърсявате планетата, бихте могли да ги превърнете в прекрасна и оригинална част от вашия интериор. В Интернет ще откриете много видеа с подробни инструкции и вдъхновяващи идеи.

 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.