Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Почти 60% от покупките на жилища във Варна – със собствени средства

A A A


Варна е сред големите градове в страната, в които преобладават сделките с недвижими имоти, финансирани чрез собствени средства. Статистиката на Агенцията по вписванията показва, че ипотеките в морската столица са намалели с 8,8% през третото спрямо второто тримесечие, докато на годишна основа постигат ръст от 9,4% и вече представляват близо 59% от всички покупки.
Това обикновено са клиенти, които са се преместили от по-малък град, за да живеят във Варна, и са продали старото си жилище, за да купят ново в града. Хората, заети в туристическия сектор и земеделието, също разчитат предимно на спестени средства за ново жилище. При сделките, осъществени с ипотечен кредит, най-сериозен е делът на банково участие между 50-80% от стойността на покупката. Налице са и случаи на пълно финансиране на сделката със заем.

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.