Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Как да изберете маса за трапезарията?

A A A

Как да изберете маса за трапезарията?

Ако се нуждаете от нова маса за трапезарията си, избирането й може да бъде забавен и артистичен процес или скучна и дълга разправия. Тъй като тя играе основна роля в интериора на помещението, е важно да внимавате със своята преценка. А за да се справите бързо със задачата, отидете в магазина с готови идеи в главата си. 

За да ви улесним, ви предлагаме няколко съвета с какво да се съобразите и на какво да обърнете внимание по пътя към перфектната си маса:

1. Търсете по-голяма от предвиденото

Макар и малката маса понякога да изглежда по-стилна и да пести пространство, тя невинаги е оптималният избор. В наши дни много от жилищата разполагат с едно голямо общо помещение, което играе ролята на кухня, трапезария и всекидневна. Затова и мнозина предпочитат да си спестят голямата маса за хранене и разчитат на холната масичка. Но именно тя би трябвало да е по-компактна и стилна, да служи за напитки, а не за основни блюда. Само си помислете колко неудобно би било да сервирате празничната вечеря на Коледа за всичките си роднини на нея. Със сигурност гостите ви няма да се чувстват комфортна. Затова е най-добре да разполагате с маса за хранене, която да побира поне 6 души. Ако мястото в помещението е ограничено, подберете среден по размер вариант. 

2. Оставете пространство

Разбира се, ако помещението, за което предвиждате масата, е твърде малко, е необходимо да се съобразите с това. Оставете поне по около 1 метър пространство между столовете, за да се чувстват седящите комфортно. Това ще предотврати затруднения при ставането и сядането, когато всички столове са заети. 

3. Кръгла маса за малки помещения

Ако квадратурата на помещението е ограничена, перфектен вариант е кръглата маса. Тя заема много по-малко пространство от квадратните и правоъгълните. Освен това всеки от седящите на нея ще се чувства еднакво комфортно, защото няма да има вероятност някой да се окаже седнал на ръба на масата.

4. Стъклена маса в тъмни пространства

Повечето хора предпочитат светли и просторни апартаменти. Но не всяко жилище разполага с достатъчно големи прозорци и квадратура за целта. В тези случаи на помощ идва стъклената маса. Тя създава илюзия за простор и пропуска повече светлина. Но имайте предвид, че стъклената маса ще се нуждае от по-често почистване. Освен това обърнете специално внимание на столовете към нея. Най-добре те да са масивни и тапицирани.

5. Не се плашете от металите

Злато, сребро, месинг, стомана – или всички те заедно, не се плашете да ги използвате за своята маса. Металите придават усещане за стабилност и лесно ще ги съчетаете с останалата част от интериора си, защото пасват на почти всеки десен. 

6. Маса според цялостния стил

Когато избирате масата си, е важно да имате предвид и цялостния резултат, който се стремите да постигнете. Съобразете се със своя собствен стил, както и с интериора в останалата част от жилището. Ето няколко примера:

-    Домовете с класически интериор се връзват перфектно с масивни дървени маси в махагоново или в цвят на тъмно еспресо. 
-    Съвременните жилища вървят ръка за ръка с минималистични интериорни решения.
-    Металите са неразделна част от индустриалния стил.
-    Артистичните жилища предразполагат към маси с необичайни геометрични форми и пъстри цветове. 
-    Кънтри (провинциален) интериорът се постига чрез рустик елементи и дърворезба.   

 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.