Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Как да приготвите дома си за Свети Валентин?

A A A

Как да приготвите дома си за Свети Валентин?

Любовта е чувство за през цялата година, но в забързаното ежедневие често забравяме да бъдем романтични. Затова и за романтиката си има специален ден – 14-ти февруари. Ако сте избрали да го прекарате вкъщи, в следващите редове ви предлагаме 6 идеи как да изпълните дома си със светивалентинско настроение.   

1. Започнете от антрето

Голямото значение на първото впечатление е всеизвестно. Затова и потопете партньора си в романтика още от вратата. Ако нямате време, за да се подготвите по-добре, бихте могли да вземете балони във формата на сърца и да ги завържете на портмантото в антрето. Друг вариант е романтичен винилов надпис, който да окачите на стената. Ако сте мъж, ви препоръчваме и красив букет във ваза. А за по-старателните – накъсани листчета от рози по пода, които да водят от входната врата към романтичната вечеря. 

2. Приглушена светлина

Светлината е един от основните елементи, чрез които да създадете романтична обстановка. Колкото по-приглушена е, толкова по-добре. Свещите са на първо място в класацията, но понякога те са твърде недостатъчни, за да виждате добре. Ако ви предстои да досготвяте вечерята например, по-добре използвайте и лампи, за да предотвратите инциденти. Чудесна работа би ви свършил лампион, който да поставите на мястото, което искате да е най-добре осветено. А като допълнение бихте могли да извадите и коледните лампички.

3. Масата

Масата е от голямо значение за романтичната ви вечер. Дори и да не украсите останалата част от дома си, трябва да се постараете за трапезата. Добрата храна радва стомаха, а красивата – очите и душата. Запалете свещи, купете красиви салфетки, подредете приборите и чиниите като в изискан ресторант, сложете ваза с цветя. Пригответе вече тествана рецепта (за да няма неприятни изненади), аранжирайте чиниите по креативен и красив начин. Много романтично ще е и да спретнете пикник на пода. Ако е до камина, още по-добре. 

4. Цветя и аромати

Макар и вече да споменахме букетите и свещите, на тях трябва да се обърне специално внимание, когато става въпрос за Свети Валентин. Колкото повече цветя, толкова по-добре. Разбира се, имайте предвид и личностните предпочитания на половинката си. Подберете от любимите й видове, съобразете се, ако предпочита саксии, а не букети. Откъснатите цветя бихте могли да замените например с букет от шоколадови бонбони. Изпълнете дома си и с приятен аромат. Вариантите ви, за да го постигнете, са разнообразни - ароматизирани свещи или пръчици, етерични масла, ароматизатори. 

5. Изненада чрез детайлите

Бъдете креативни. Цветята и свещите са романтични, но и очаквани. Направете колаж от снимки с партньора ви и го закачете на стената, поръчайте тениски със специален надпис за двамата, осъществете някое желание на половинката си. Няма нищо по-романтично от това да се опитате да зарадвате човека, когото обичате. Затова и не се притеснявайте, че разпръснатите листа от рози може да увехнат твърде бързо. Важното е, че ще се постарали. 

6. Спалнята

Не забравяйте и спалнята. Голяма доза романтика ще внесат красиви копринени чаршафи. Най-добре ще е да са червени. Бихте могли да сложите коледни лампички по рамката на леглото, запалете ароматизирани свещи, декорирайте с валентинки – плюшени, хартиени, балони или други.  

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.