Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Половината от сделките в Пловдив от началото на 2019 са за двустайни апартаменти

A A A

Половината от сделките в Пловдив от началото на 2019 са за двустайни апартаменти

Двустайните апартаменти продължават да са сред най-предпочитаните типове жилища в Пловдив. Данните на Имотека показват, че от началото на годината около 50% от осъществените покупко-продажби са именно имоти с една спалня. Като причина от компанията посочват засиления интерес към покупки с инвестиционна цел. Двустайните апартаменти имат по-висока ликвидност на пазара на наеми и това се отразява в сегмента с продажби. 
Въпреки превеса на двустайните жилища, запитванията за тристайни имоти също се засилва. Техният дял за разглеждания период достига 40%. Основната причина за покупка е за лично ползване, а клиентите са предимно семейства, търсещи повече пространство и комфорт.  
В полезрението на купувачите присъстват и къщите – както редови, така и в комплекс обикновено извън града.  Клиентите, които търсят спокойствие или държат на повече пространство и двор, се насочват към редови къщи или комплекси с къщи в радиус до 5-10 км. Тези сделки обаче засега запазват относително ниски нива – до 5%.
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.