Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Вълшебството на огледалата

A A A


Един добре изпълнен план за декорация с огледала е в състояние да внесе усещане за простор и да изпълни със светлина всяко помещение в дома ви. Те са подходящи за коридора, всекидневната, спалнята, банята… Дори и за кухнята. Не заемат много пространство, а ефектът им е внушителен. Тази идея за разнообразяване на интериора е не само лесна за изпълнение, а и никога не излиза от мода. Най-важното е да подберете огледало с пасващ на стаята дизайн и да го разположите на подходящо място. Ако го поставите срещу прозорец, ще създаде оптическа илюзия за бликаща от него светлина. А ако отразява друг декоративен елемент като картина или красива ваза с цветя, ще разгърне още повече естетическия ефект.

Декоративни огледала

Разнообразието от модели и дизайни на огледала е огромно. Разбира се, на първо място, е функционалността им, но не изисква много усилия да подобрите и естетическия ефект, който носят.

- По двойки: Чудесна идея е да поставите две напълно еднакви огледала едно до друго. Това ще внесе усещане за равновесие и хармония в помещението.

- Композиция: Ако две са страхотна идея, то представете си какъв би бил ефектът от цяла една композиция с множество огледала. Бихте могли да подредите едно до друго няколко еднакви, а дори и различни огледала, които да разделят отразявания образ. Хоризонтално, вертикално, зигзагообразно – начинът на подредба оставете на въображението и вдъхновението си.

- Различни форми: Ако сте по-смели в идеите си, бихте могли да замените традиционните правоъгълни и овални форми с триъгълни и прерязани кръгове.

Стари огледала

Ако се стремите да рециклирате или просто имате някое старо огледало от баба в мазето, то не се притеснявайте да го използвате. Огледалата антики са перфектни за декоративни цели, а и често са с много високо качество на стъклото. Няма значение дали са в класически стил, дали са без рамка или са със захабена такава. С тяхна помощ ще създадете винтидж настроение в дома си. А ако рамката е златиста, това ще внесе барокова нотка в интериора.

Кръгли огледала

Макар и за някои кръглите огледала да изглеждат изтъркани, декоративният им ефект е непреходен. Бихте могли да ги разнообразите, като ги комбинирате с позлатено дърво, симетрични мотиви и/или изтъркани метали.

Огледала с дървени рамки

Никога няма да сгрешите, ако заложите на класиката. А що се отнася до огледалата, това са тези с дървени рамки. Те биха могли да бъдат във всякакъв цвят и ще ги съчетаете лесно с почти всеки интериор. Най-важното при подбора на цвят е това в какви нюанси са предметите, които огледалото ще отразява.

Огледалата и Фън Шуй

Според експертите по Фън Шуй правилната подредба на огледалата подобрява енергията в помещението, тъй като отразяват и разпространяват енергията Чи в пространството. Според древното китайско учение кръглите и триъгълните огледала във всякакъв размер са перфектни, за да изпълните дома си с позитивна енергия. Но ако ги поставите на неподходящо място, това би могло да доведе до обратен ефект – намаляване на енергията Чи. Добре е да имате предвид и че счупените и наранените огледала разпространяват негативна енергия.

И по-конкретно

- Огледала за банята: Това е помещението, в което присъствието на огледало е задължително. Тук е перфектното място за гримиране, бръснене и други разкрасяващи и/или хигиенни ритуали. А ако поставите две, това ще улесни сутрините ви, когато цялото семейство се надпреварва за достъп до банята. В случай че се стремите и към по-оригинален стил, бихте могли да подберете голямо огледало с рамка, което да подпрете на някаква мебел към стената вместо да го закачате.

- В спалнята: Тъй като човек най-често се облича в спалнята, тук е мястото за едно голямо огледало, което да обхваща целия ви ръст. Но най-добре не го поставяйте на място, откъдето ще отразява леглото ви, защото според Фън Шуй така ще заредите помещението с негативна енергия.

- В коридора: Не пропускайте да поставите огледало и в коридора в близост до входната врата. Ще се чувствате далеч по-сигурни в себе си, ако на излизане сте погледнали дали прическата ви например изглежда добре.

 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.