ТЕНДЕНЦИИ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН
01.03.2018 г.

8 тенденции в интериорния дизайн за 2018-та

Модата в интериорния дизайн се мени често и е трудна за проследяване. За да ви помогнем в избора на цветове, мебели и декорация, от Имотека изведохме актуалното за 2018 г. в следващите 8 точки:

Цветна кухня

Въпреки че бялото завинаги ще си остане класическият цвят за кухня, няма да сгрешите, ако оставите бледите нюанси настрана и ги замените с топли дървесни тонове. По този начин ще придадете на помещението една по- слънчева и различна атмосфера. Експериментирайте с палитрите на воля, не се страхувайте да поемате рискове!

Дом, богат на цветове

Бледото сиво в комбинация с карамелени, ръждиви или кафеничкави нюанси, с червено или с жълто е сред тенденциите в интериора за 2018-та. С тяхна помощ ще внесете уют и топлина в дома си, а същевременно ще постигнете една впечатляваща и разнообразна визия. А ако сте по-смели, може да се спрете на другия така модерен цвят – тъмното лилаво.

Не на белите и металическите мивки

За да е модерна банята ви, трябва да се откажете от обикновените и скучни мивки. Заменете ги с бетонни, каменни, медни или гранитни варианти в сиво, бронзово или черно. Рустик модата ни връща към едно по-просто и обикновено време, като придава на банята уникално за съвремието излъчване.

Дървени елементи

Дървото внася уют и топлина в дома, придава му една по-мечтателна визия. Колкото повече го използвате, толкова по-добре. Голяма дървена рамка на леглото, дъски с любопитни и мотивиращи цитати в хола, дърворезби... Разнообразието от варианти е огромно.

Спокойна атмосфера в спалнята

Когато обзавеждате спалнята си, мотото ви трябва да бъде „Колкото по-малко, толкова повече!“. Това е помещението, чието предназначение е да ви успокоява, да ви помага да релаксирате. Затова избягвайте ярките и наситени цветове, както и голямото им разнообразие. По-бледите и маслени тонове са правилният избор за спалнята. Не се опасявайте, че с тях допускате грешка и сте демоде. Щом се чувствате комфортно в стаята, значи всичко е точно!

Флорални мотиви

Макар и визии с флорални мотиви да заливат Instagram и Pinterest отдавна, те продължават да са на мода. Променят се интерпретациите и визуализациите им, но флоралното скоро няма да напусне жилищата ни.

Акценти

Разчупете интериора, поставете акцент! Интересен стол или шкаф, впечатляваща картина, странна лампа, цветни възглавнички и т.н. Най-лесният начин да разнообразявате дома си и да го поддържате постоянно в крак с актуалните тенденции, е да поставяте акценти. Те се сменят бързо и безпроблемно, а са в състояние да променят изцяло визията на даденото помещение.

Винтидж осветление

Носталгията по отминалите времена е осезаема и в интериорния дизайн. Свещите, старите фенери и полилеите с висулки се завърнаха на мода. А и няма как да отречем, че комбинацията от старинни осветителни тела с иновативни технологии е ефектна и ефективна идея.